B-tribe

Samen met Rik Brem, Eveline van Bunge en Robert van den Bout vorm ik de B-tribe.

Tribes
Mensen zijn van nature gewend te overleven in kleine overzichtelijke groepen waar een cultuur aanwezig is van verantwoordelijkheden, spelregels, verhalen en rituelen: tribes. Hoewel die manier van samenwerken goed bij ons past, is er ingrijpend veel veranderd in onze manier van samenwerken. Tegenwoordig werken wij juist vaak in grote onoverzichtelijke groepen. Hierdoor is het voor ons lastig te onderkennen wat de cultuur is binnen de organisatie. 

Bijenvolken
Honingbijen werken ook samen in grote groepen. Al miljoenen jaren overleven ze in volken van tienduizenden individuen in een turbulente omgeving. Zij voeren de noodzakelijke werkzaamheden en taken uit zonder management, regels of vergaderingen. Wij kunnen leren van deze efficiënte manier van samenwerken. Bovendien kunnen we – beter dan bijen -profiteren van onze sociale flexibiliteit en ons aanpassingsvermogen. 

B-tribe
B-tribe is geïnspireerd door tribes en honingbijen en brengt het beste van die twee werelden samen. Van daaruit ontwikkelden we ons honingraatmodel, dat toepasbaar is op elke organisatie. Bewezen is dat een honingraat door de kenmerkende zeshoek de zwaarste lasten kan dragen met de minste middelen. Dat ambiëren we ook bij B-tribe